Dani planinara Herceg Bosne 2017: Na Vlašiću se okupilo 40 planinarskih društava iz BiH i Hrvatske

Planinarsko društvo „Paklarske stijene“ bilo je organizator i domaćin manifestacije „Dana planinara Herceg Bosne 2017.“,koja je održana kod Planinarskog doma na platou Galice, na planini Vlašić.
“Ugostili smo preko 40 planinarskih društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. To su sve naša prijateljska društva s kojima smo u komunikaciji i kojima i mi idemo u goste kada se organiziraju Dani planinara u drugim mjestima. Organizirane su ture na poznate lokacije, a održana su i sportska natjecanja i brojne druge aktivnosti”, kazao je Augustin Valjan, predsjednik Planinarskog društva „Paklarske stijene“.

Na jednom od najljepših dijelova Vlašića uz Planinarski dom postavljeni su i kampovi sa šatorima, a i brojni drugi sadržaji. Tokom dva dana planinari iz BiH i Republike Hrvatke imali su prilike da kroz više organiziranih planinarskih pohoda i tura obiđu neke od najzanimljivijih dijelova ove planine.

Među sudionicima manifestacije bila su planinarska društava iz Varaždina, Čazme, Kaštela, Vinkovaca, Splita, Trilja i Sinja, do bh. planinarskih društava iz Brčkog, Tuzle, Zenice,Viteza, Livna, Mostara, Orašja, Novog Travnika, Travnika, Mostara, Kiseljaka, Jajca, Srebrenika, Vareša, Kaknja i Busovače.