“Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje” obilježeni svečano i u viteškim osnovnim školama

U četvrtak su u osnovnim školama u Vitezu, a koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu upriličena manifestacija “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje”.

Vrijedne ruke učenika od prvog do devetog razreda Osnovne škole Bila tako su pripremili svoje uratke te ih uređenjem svojih štandova prezentirali roditeljima, djelatnicima i gostima. Na početku svečane priredbe fra Mario Dadić blagoslovio je kruh i krušne proizvode, a nakon priredbe odabrani su najbolji uratci koji su prezentirani na općinskoj smotri u Vitezu, ali će biti prezentirani i na županijskoj smotri u Kreševu.

Učenici Osnovne škole Dubravica su, osim izložbe za dane kruha, posjetili su dva staračka doma, Eden i dom sv.Josipa. Mališani iz OŠ Dubravica su uljepšati današnji dan korisnicima, ali i djelatnicima ovih domova i svakako izmamili osmijeh na lica baka i djedova.

I Osnovna škola “Vitez” je održala manifestaciju “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje”. U školskoj športskoj dvorani postavljena je izložba te su prigodan program izveli učenici ove škole, nakon čega su se predstavili i na općinskoj smotri održanoj na Gradskom trgu u Vitezu.