Dani kazališta “Vitez 2017”: U subotu predstava “Tri jablana” GAK-a Županja

Ovogodišnji Dani kazališta otvoreni su na najbolji mogući način, krcatom kazališnom dvoranom i fenomenalnom predstavom GKM-a Vitez, Šmizle. Druga predstava koja će bii prikazana na 9. Danima kazališta “Vitez 2017” je “Tri jablana” Gradskog amaterskog kazališta Županja.

Predstava “Tri jablana” GAK-a Županja bit će odigrana u kazališnoj dvorani Vitez, u subotu, 30. listopada, s početkom u 20,00 sati.

U drami „Tri jablana“ autorica Snježana Puljić donosi vrlo emotivnu priču o majci kojoj pokojni sinovi dolaze „s onoga svijeta“ i kroz taj susret ona se vraća ne samo u zajedničku prošlost već i u trenutke njihove smrti.

Najveća težina predstave je naravno na glavnoj glumici koju igra sama autorica velikom disciplinom koja ni u jednom trenutku ne dopušta da gluma krene prema patetici. Fini prelazi od bolnog plača kamenog lica do ozarenosti kad se sjeća lijepih trenutaka publiku ne ostavljaju ravnodušnom.

Prizori prošlosti, praznina u sadašnjosti, melankolična slavonska pjesma što ju s vremena na vrijeme pjeva jedan od sinova koji je i u stvaranom životu volio pjevati pridonosi atmosferi. U vremenu u kojem se bojimo emotivnosti ova predstava ne srami se pokazati i ogoliti bol koja je potresna jer je izvedbeno čista, nepretenciozna i ne igra na prvu loptu.

Uloge:
Snježana Puljić- mama
Franjo Frketić- sin Josa
Krešo Softa – sin Tomo
Dejan Pejić,- sin Luka
Josip Grgić- dado
Katarina Mićanović i Jelena Maričić – djevojke

Već u nedjelju publiku očekuje predstava za djecu “Trnoružica i hrabri vitez”, u izvedbi Amaterskog pozorištva “Neretva” iz Konjica.

Prethodni članakTradicionalni memorijalni košarkaški turnir „Jozo + 8“
Sljedeći članakDanas je Svjetski dan srca: Obilježavanje u Travniku i Novom Travniku