DANI KAZALIŠTA: U subotu predstava “Žorž Danden” AP “Neretva” Konjic

Amatersko pozorište „Neretva“ iz Konjica će u subotu, 10.10. u 20,00 sati, u Kazališnoj dvorani Vitez odigrati predstavu „Žorž Danden“, autora Žan Baptist Pokelin Molijera.

U komediji „Žorž Danden“ Molijer se bavi temom modernih skorojevića. Naime, Žorž Danden, seoski bogataš, pokušavajući se približiti aristokraciji i stekne plemićku titulu, ženi se plemkinjom koja ga prezire i vara. Međutim, njegova sujeta neminovno ga vodi u blato, a on, ponižen i poražen, shvaća da se novcem ne može kupiti ono najvrijednije – ljubav.

Molijer, istančani poznavatelj svih nijansi ljudske prirode i čovjekovih mana, kroz okrepljujući smijeh koji nose njegove komedije potvrđuje svoju aktualnost i danas, u vremenu u kome čovjek u stalnoj trci za novcem zaboravlja na prave ljudske vrijednosti i ono što suštinski život čini lijepim, tjerajući gledatelja da se zapita nad sobom i svijetom oko sebe.

U predstavi glume: Samra Jablić, Sara Osmanović, Emir Pirija, Envera Moro, Sanina Osmanović, Velid Alihodžić, Saira Špuren, Denis Kevrić, Kenan Alikadić i Nordin Bandić.

Iz GKM-a Vitez pozivaju publiku da na predstavu ponesu zaštitne maske. Broj gledatelja je ograničen. Rezervacije možete izvršiti na broj telefona 063/335-334. Cijena ulaznice je 3 KM.