Dani fra Marijana Šunjića

Udruga mladih “Fra Marijan Šunjić 1798” iz Bučića, kod Novog Travnika u suradnji s HKD “Napredak”, podružnica Novi Travnik organizira Dane fra Marijana Šunjića od 22. do 24.kolovoza 2014. godine.

Dani fra Marijana Šunjića manifestacija su čiji program za cilj ima popularizirati lik i djelo nekadašnjeg biskupa i istaknutog franjevca, kao i prezentirati politički, kulturni i prosvjetiteljski angažman biskupa rodom iz Bučića.

“Cilj projekta je sačuvati fra Marijana Šunjića od zaborava te kroz kultuno-umjetničke sadržaje osvijestiti javnost o Šunjićevom liku i djelu koji su njegove suvremenike ostavljali bez daha”, naveli su iz ove udruge.

U sklopu programa, u petak 22. kolovoza, s početkom u 19 sati, u Zavičajnoj zbirci Baština bit će održano predavanje don Mladena Šutala, „Besmislenost psovke“.

U subotu 23. kolovoza, u 19 sati, Zavičajna zbirka Baštinabit će mjesto gdje će javno predavanje na temu „Fra Marijan Šunjić – vrijeme i uloga“ održati Ivo Miro Jović, a u nedjelju 24. kolovoza, na istoj lokaciji s početkom u 19 sati bit će izveden scensko-poetski kolaž „Sve moje je iz Bosne“.