Danas završava ljetni kamp za vršnjačke edukatore

Ljetni kamp za vršnjačke edukatore na temu seksualno-reproduktivnog zdravlja, spolno prenosivih infekcija, te HIV-a i AIDS-a, koji je u Fojnici organizirala humantarna organizacija World Vision BiH, završava danas.

U radu kampa sudjelovalo je 39 učenika srednjih škola iz Kaknja, Visokog, Roćevića, Kalesije, Olova, Kotor Varoši, Šiprage, Kneževa i Vukovije – koji u svojim zajednicama djeluju kao vršnjački edukatori, kao i pet nastavnika.

Projekt vršnjačke edukacije program je koji World Vision BiH vodi već šest godina i koji je poseban i po tome što se provodi uglavnom u ruralnim sredinama.

“Uspješnost čitave inicijative može se prepoznati kroz jednostavnu činjenicu da je oko 3500 učenika osmih i devetih razreda u devet osnovnih škola diljem Bosne i Hercegovine prošlo kroz prezentacije ovih vršnjačkih edukatora”, kazao je Denis Šiljak, menadžer projekta u World Vision BiH.

World Vision je međunarodna kršćanska humanitarna orgnizacija koja već decenijama pomaže najsiromašnijoj djeci, te njihovim obiteljima i zajednicama širom svijeta. U Bosni i Hercegovini, World Vision je aktivan od 1994. godine.