Danas zadnji rok: Hoće li opasne materije u PS Vitezit ostati bez nadzora i zaštite?!

Stanje u Vitezitu je u najmanju ruku kaotično. Služba za sigurnost, čiji su djelatnici prema njihovim tvrdnjama dobili samo 2 plaće u ovoj godini, u ponedjeljak je najavila napuštanje radnih mjesta, ali su odluku prolongirali za 24 sata, jer su dobili uvjeravanja iz Federalnog ministarstva energetike, rudarstva i industrije kako će iznaći rješenje u naredna 24 sata.

“Kao što smo prethodno najavili Služba za sigurnost danas u 19 sati prestaje s redovnim dežurstvima i čuvanjem Poslovnog sustava Vitezit. Naime, radnici ove službe su dobili 2 plaće u 2019. godini, a zadnja isplata od 150 KM je bila 3.9. 2019. godine. Već mjesecima šaljemo apele, međutim nitko od nadležnih se ne oglašava, prethodno ste upozoreni da će doći do napuštanja radnih mjesta ukoliko se ne reagira. Ovim dopisom skidamo sa sebe svu odgovornost za eventualne posljedice koje mogu nastupiti povlačenjem Službe sigurnosti”, stoji između ostalog u obavijesti koju su iz Službe sigurnosti PS Vitezit uputili nadležnom ministarstvu.

Ipak, povlačenje unutarnje zaštitarske službe PS “Vitezit” prolongirano je za 24 sata, potvrdio je naš izvor iz PS “Vitezit”. Naime, iz resornog ministarstva energetike, rudarstva i industrije te direkcije za namjensku industriju obvezali su se da će tijekom utorka 1.10. iznaći rješenje za PS “Vitezit”, a prvoshodno za službu koja vrši čuvanje ovog poduzeća.

Što će se dogoditi ostaje nam za vidjeti tijekom dana, ali svakako zastrašuje činjenica da bi opasne materije koje se nalaze u PS Vitezit mogle ostati nečuvane, što je ozbiljna prijetnja čitavom Vitezu, ali i Lašvanskoj Dolini.