Danas vatrogasci obilježavaju svoj dan i prezentiraju novu opremu i vozila u Vitezu

Proširena sjednica Izvršnog odbora DVD Vitez bit će održana danas (12.5.2017. godine), u 17 sati, u prostorijama DVD-a Vitez.
Povod za održavanje sjednice je obilježavanje Dana vatrogasaca i blagdana sv. Florijana, njihovog zaštitnika. Ujedno će biti prezentirana vozila i oprema, koja je nabavljena za potrebe DVD-a Vitez.

Na području općine Vitez, prvo Dobrovoljno vatrogasno društvo formirano je 15.1.1965. godine, u prostorijama Vatrogasnog doma u Starom Vitezu. Kao takvo radilo je sve do početka ratnog perioda, a poslije su od istoga formirani DVD Vitez i DVD Stari Vitez.
DVD Vitez je osnovano na Osnivačkoj skupštini koja je održana 11.4.1996. godine u Vitezu.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Vitez je stručna, društvena, humanitarna, samostalna i nestranačka organizacija od šireg društvenog interesa u oblasti zaštite od požara. Prostor djelovanja Društva je na području općine Vitez.
Društvo promiče i razvija rad vatrogastva, sudjeluje u ostvarenju povjerenih zadataka u oblasti zaštite od požara, kao djelatnost od posebnog interesa sukladno pozitivnim zakonskim propisima, planu zaštite od požara općine Vitez i Statutu. Kao društvena i stručna organizacija u provedbi preventivnih mjera zaštite od požara, gašenja požara i spašavanja ljudi i materijalnih dobara ugroženih požarom, društvo je aktivan čimbenik provedbe zadataka i poslova u toj oblasti.

Prethodni članakOvogodišnja kampanja Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u borbi protiv pušenja, obilježava se pod nazivom: „Duhan-prijetnja razvoju“
Sljedeći članakBolnica u Novoj Biloj bogatija za doktora znanosti