Danas svečano otvaranje zimske sezone i manifestacije “Šankanje” na Vlašiću

Nedostatak snijega i relativno visoke temeprature za ovo doba godine neće pokvariti veliko otvaranje zimske turističke sezone i manifestaciju “Šankanje” koji su za danas predviđeni na planini Vlašić.

Po prvi put, TZ SBŽ organizira dodjelu nagrada u turizmu na području Srednjobosanske županije za doprinos u razvoju turizma.

Svečana dodjela priznanja za unapređenje i razvoj turizma i dodjela godišnjih nagrada u više kategorija u turizmu i ugostiteljstvu, kao i predstavnicima medija zaslužnim za popularizaciju turizma na području Srednjobosanske županije bit će održana u hotelu „Pahuljica“ na Vlašiću, sa početkom u 15 sati.

Miroslav Matošević, direktor TZ SBŽ je kazao da županija kao poželjna zimska i ljetna turistička destinacija zauzima važno mjesto na turističkoj mapi Bosne i Hercegovine zahvaljujući upravo zajedničkoj saradnji cjelokupne zajednice.

„Upravo zbog toga, smatram da je pravo vrijeme da i na ovaj način dodatno istaknemo i nagradimo nesebičan angažman i predanost svih turističkih djelatnika koji su doprinijeli da Srednja Bosna izraste u jednu respektabilnu turističku destinaciju koja iz godine u godinu zadržava pozitivne trendove rasta“, istaknuo je Matošević.

Matošević je također dodao da se nada da će se zajedničkim djelovanjem i suočavanjem sa izazovima u budućnosti, kao i što skorijim reguliranjem zakonskih okvira u turizmu, kako na području Srednje Bosne, tako i kompletan bh. turizam konačno učiniti još konkurentnijim i kvalitetnijim.

Kako organizatori najavljuju, novinari s kojima je Turistička zajednica SBŽ surađivala u proteklom periodu kroz brojne članke, reportaže i TV priloge će sudjelovat u ocjenjivanju nominiranih detinacija, subjekata i pojedinaca, putem novinarskog žirija.

Službeno otvaranje zimske turističke sezone i ove godine organiziraju TZ SBŽ i Turistička agencija “Solazur & Buenavista“ uz podršku Vlade SBŽ.

U periodu od 20. do 22. 12. posjetitelji će imati priliku u okviru, već sada prepoznatljivog muzičko-zabavnog festivala „Šankanje“ uživati u brojnim nastupima popularnih izvođača iz regije i zabavnim sadržajima za sve uzraste.