Danas slab snijeg i kiša, evo kakvo nas vrijeme očekuje do subote

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni pada slab snijeg, a u Hercegovini slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Ivan Sedlo -4; Bjelašnica i Sokolac -3; Drvar, Gradačac i Livno -2; Bugojno i Sarajevo -1; Bihać, Bijeljina, Tuzla i Zenica 0; Banja Luka, Doboj, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 1; Mostar i Široki Brijeg 4; Stolac 6; Neum 7; Trebinje 8°C.

Danas će preovladavati pretežito oblačno vrijeme. U Bosni će padati slab snijeg, a u Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. U Sarajevu oblačno, povremeno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, a u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini kiša. Većina padalina se očekuje od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom, na planinama snijeg. Padaline su većinom slabe. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežito oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.