Danas seniorski debi NK Romari – na stadionu Rijeka protiv NK Lipik

Ngometni klub “Lipik” stigao je na petodnevne pripreme u Vitez, točnije Rijeku, gdje će brusiti formu za početak novog prvenstva, a o čemu smo već pisali. Ekipu Lipika predvodi iskusni trener Vjeran Simunić, nekada i trener NK Vitez.

Uz odlične uvjete u motelu “Bor” gdje su smješteni, te na stadion NK Rijeka, koji je u optimalnom stanju igrače Lipika očekuju i tri pripremna susreta. Prvi od njih je protiv Nogometnog kluba “Romari”, kojim će se ispisati povijest ovog mladog sportskog kolektiva iz Viteza.

Naime, ovo će biti prva službena utakmica seniorske ekipe NK “Romari”, a sudeći prema najavama na terenu bi trebali gledati respektabilnu momčad.

Ovom susretu iz Romarija su posvetili vrlo emotivan status, koji nam potvrđuje staru izreku kako je “nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu”.

Skidamo prašinu s kopački koje su dosada visjele na klinu naših tavana. O njima smo vlastitoj djeci pričali nevjerojatne priče o nogometnim uspjesima i porazima. Neki su se od nas u njima upisali u povijest viteškog nogometa kad su ušli u Premier ligu. Većina nas prošla je onu težu nogometnu školu kaljuža, hladne vode u tuševima svlačionica, utakmice sumnjivih sudačkih odluka. U utorak, 6.8.2019. u 18 sati na stadionu na Rijeci, naš seniorski tim po prvi put “taba” stazu generacijama NK “Romari” koje tek trebaju ispisati svoju povijest. Kažu da djeci uzori puno više znače od priča, a od sutra ćemo im biti pravi sportski uzori, ali i kolege“, navodi se u objavi na Faceboook stranici Nogometnog kluba “Romari”.