Danas obilježavanje 24. obljetnice osnutka brigade ‘Nikola Šubić Zrinski’

Danas će prigodnim programom biti obilježena 24. obljetnica osnutka brigade ‘Nikola Šubić Zrinski’ i 22. obljetnica osnutka Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO HB Busovača.

Obilježavanje ovih značajnih obljetnica počelo je sinoć prigodnim paljenjem svijeća na Središnjem spomen obilježju u Busovači za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. Svijeće su uplalili članovi udruge, predstavnici političkih stranaka, građani, a među njima i predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara, zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto, predsjednica OO HDZ BiH Busovača Mirjana Plavčić, predsjednik OO HDZ 1990 Zoran Marić, predsjednik UDVDR HVO HB Busovača Dragan Laštro i Drago Smoljo, predsjednik UDVDR HVO HB ŽSB.

Danas će u 10 i 30 sati biti održano i polaganje vijenaca, također na Središnjem spomen obilježju, a u 11 sati u župnoj crkvi slavit će se sveta misa zadušnica. Program obilježavanja nastavlja se u 11 i 30 sati posjetom spomen sobi u Hrvatskom domu u Busovači, a u 12 sati u kinu Theatre bit će održana prigodna akademija.

Iz UDVDR HVO HB Busovača pozivaju cijenjene sugrađane da svojom nazočnošću uveličaju obilježavanje ovih događaja.

Predsjednik
Dragan Laštro

Prethodni članakVrijedna umjetnička djela izložena u galeriji Sveučilišta VITEZ u Travniku
Sljedeći članakMladi Vitežani organiziraju dobrotvornu akciju „Božić za svakoga“