Danas kiša i snijeg: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do utorka

Danas će u našoj zemlji prevladavati oblačno vrijeme s kišom u Bosni. U Hercegovini se poslije podne očekuju pljuskovi i grmljavina. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 4 do 10, na jugu od 10 do 16 °C.

U subotu oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina u drugom dijelu dana. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 6 do 12, na jugu od 14 do 18 °C.

U nedjelju oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Poslije podne u Hercegovini je moguća grmljavina. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje u Hercegovini. U jutarnjim satima i prije podne ponegdje u Bosni sa kišom. Poslije podne ili u večernjim satima slabe kiše može biti još u dijelovima centralne i istočne Bosne. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 9 do 14, na jugu od 16 do 20 °C.

U utorak u Bosni jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tijekom dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 0 do 5, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 10 do 16, na jugu do 19 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.