Danas je 28. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane

Povodom 28. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane iskrene čestitke iz UDVDR HVO HB uputili su svima koji obilježavaju taj dan i koji HVO nose u srcu.

I ovaj 8. travnja 2020. godine je dan sjećanja na sve branitelje, a posebno na one koji su braneći svoje obitelji, dom i domovinu položili ono najvrednije što su i imali – svoje živote.

“U svoje osobno ime i u ime svih pripadnika HVO-a i članova središnje udruge dragovoljaca i veterana HVO Herceg Bosne Mostar, upućujem iskrene čestitke i pozdrave. Pozivamo sve branitelje i članove udruge da 8. travnja upalimo svijeće u svom domu, kao spomen na sve poginule branitelje i na takav način obilježimo 28. obljetnicu Hrvatskog vijeća obrane! Ostanimo doma!”, poruka je predsjednika UDVDR HVO HB, Nikice Tomića.

Čestitku su uputili i iz Hrvatskog narodnog sabora BiH.

“Dragi branitelji, pripadnici Hrvatskog vijeća obrane, svima Vama ali i svim obiteljima poginulih, nestalih i umrlih pripadnika HVO-a čestitam 28. Obljetnicu osnivanja Hrvatskog vijeća obrane, i svima Vama kao i Vašim obiteljima, neka je sretan, radostan i nadasve od dragog Boga blagoslovljen Uskrs, blagdan Uskrnuća Isusa Krista, kao temelja naše katoličke vjere. S osobitim poštovanjem”, stoji u čestitki koju potpisuje general bojnik Vlado Džoić.