Danas 24 godine od stradanja Humanitarnog konvoja života na Busovačkim stajama

Danas, 15. lipnja 2017. godine navršavaju se 24 godine od stradanja dvadesetog po redu “Humanitarnog konvoja života” za Lašvansku dolinu. Na današnji dan ratne 1993. godine, muslimanske snage su iz zasjede na mjestu Busovačke staje mučki ubile 18, a teže ranile preko 20 pripadnika HVO-a i civila iz pratnje konvoja.

Konvoji samarice su planinskim vrletima po nepristupačnom terenu uz veliki rizik vršili opskrbu hranom, opremom i drugim materijalnim sredstvima Hrvatski narod i branitelje potpuno opkoljene Lašvanske doline. I ove godine udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Busovača u suradnji s općinskim strukturama vlasti i župnim uredom, na mjestu tragedije organiziraju komemorativni skup s misom zadušnicom u spomen svim stradalnicima konvoja. Sveta misa, polaganje vijenaca i paljenje svijeća bit će upriličeno u nedjelju, 18. lipnja 2017. godine s početkom u 11 sati na spomen obilježju na Busovačkoj planini.

“Bit će nam zadovoljstvo ako svojom nazočnošću uveličate skup, na čemu smo unaprijed zahvalni”, poručuju iz koordinacije Udruga.

Prethodni članakVitez: Ovoga vikenda započinju 2. Dani hrvatskog kazališta u BiH
Sljedeći članakNatječaj za upis redovitih učenika u prvi razred Srednje škole “Busovača”