Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u zeničkom KŠC-u

U Katoličkom školskom centru “Sv. Pavao” u Zenici, 29. listopada, obilježen je Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera, u prostoru atrija od 10 do 12 sati postavljena je bila prigodna izložba. Zenički učenici, uz pomoć svojih roditelja, baka i djedova, pripremili su proizvode od brašna te ukusne slastice, a donijeli su i jesenske plodove voća i povrća.

Izložbeni proizvodi bili su ponuđeni na prodaju po simboličnim cijenama, a prikupljena novčana sredstva bit će donirana potrebitima.

Koordinatorica Dana kruha i ove je godine bila s. Ruža Rotim koja je, u suradnji s drugim djelatnicima Škole, uložila vrijeme i trud kako bi izložba bila što uspješnija.

“Obilježavanje Dana kruha ima za cilj podizati svijest o ekološkoj proizvodnji i očuvanju biološke raznolikosti, o važnosti dijeljenja plodova čovjekova rada. Time se podsjećamo kako ne trebamo zaboraviti preispitati svoj osjećaj zahvalnosti za dar zemlje kojima smo blagoslovljeni”, rekla je s. Ruža uz zahvalu svim posjetiteljima koji su dali doprinos ovoj manifestaciji.

KT