„CYBER TERORIZAM“ u Vitezu

U organizaciji HKD Napredak podružnica Vitez u prostorijama HKD Napretka u četvrtak 21. siječnja 2016. godine s početkom u 19:00 sati bit će upriličena promocija knjige „Cyber terorizam – suvremena sigurnosna prijetnja“, autora Vladice Babića, stručnjaka za kompjuterski kriminalitet u Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u BiH (APIK).

Dr. Vladica Babić, pomoćnik direktora u Sektoru za prevenciju korupcije, Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Bosne i Hercegovine je završio Visoku policijsku školu u Zagrebu, potom Fakultet Kriminalističkih nauka u Sarajevu, poslijediplomske studije na Pravnom fakultetu u Sarajevu, i poslijediplomske doktorske studije u Banja Luci. Prijašnja zaposlenja su mu pri Skupštini općine Vitez, MUP županije Središnja Bosna, Obavještajno sigurnosna agencija i Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije. Član je Udruženja diplomiranih kriminalista BiH, Internacionalne asocijacije kriminalista – IAK, član Hrvatskog društva forenzičara – HDF i član SEECSC – Cyber sigurnosni centar za jugoistočnu Europu, i IPA BiH međunarodno policijsko udruženje. Autor je triju stručnih knjiga iz oblasti kompjuterskog kriminala, i to:

Kompjuterski kriminal, – 2009., Dječja pornografija i Internet-interdisciplinarni ogledi, – 2013., Cyber terorizam – suvremena sigurnosna prijetnja – 2015, također jedne knjige u koautorstvu sa prof. dr. Hana Korać: Organizirani kriminalitet i druga krivična djela, više recenzenata i autora. Do sada je objavio 36 znanstvenih i stručnih radova u zemlji i inozemstvu piše portal radiovitez.ba.

Knjiga "Cyber terorizam" do sada je promovirana u Splitu (listopad 2015), Sarajevu (studeni 2015), Novom Sadu (prosinac 2015), a osim u Vitezu (siječanj 2016), planirane su promocije u Banja Luci (veljača 2016), Mostaru (ožujak 2016) i Zagrebu (travanj 2016).

 

O knjizi će, pored samog autora, govoriti i Prof.dr. Goran Kovačević sa FKKSS Sarajevo,
informatičar Ivica Šantić i mr. Borislav Bošnjak ekspert informacijskih tehnologija. Moderator promocije knjige „Cyber terorizam – suvremena sigurnosna prijetnja“, je novinar i urednik navedene knjige Mario Mlakić.

Izvor