Čudo iz Kiseljaka u X Factoru: 13-godišnja Ilma Karahmet oduševila i publiku i žiri!

2ilma-karahmetNa televiziji Pink sinoć je emitirana i prva, dugonajavljivana audicija za regionalni show “X Factor”. Svoj talent mogu da pokažu natjecatelji iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije a koliko su bili uspješni ocijenit će žiri u kojem su Emina Jahović, Kristina Kovač, Kiki Lesandrić i Željko Joksimović.

S obzirom da se za ovo takmičenje prijavilo na tisuće kandidata žiri neće imati nimalo lagan zadatak. Kada nakon više eliminacija ostane samo 24 kandidata, oni će biti podijeljeni u više grupa i to pjevači i pjevačice mlađi odnosno stariji od 27 godina i grupe, a onda će im biti dodijeljeni i mentori.

Iz Bosne i Hercegovine prva je nastupila Milana Drljača iz Banjaluke, koja kaže da se bavi glumom i pisanjem pjesama. Nažalost, ova simpatična učenica nije oduševila žiri, prekinuli su njen nastup i sa četiri “NE” za nju je takmičenje gotovo.
Ali, zato je mlada Ilma Karahmet iz Kiseljaka oduševila i publiku i žiri. Ova 13-godišnjakinja je otpjevala pjesmu Zorice Kondže “Ima jedan svijet” (ili Čovjek od soli), a dok je pjevala žiri je vikao “Bravo, bravo”, a publika je tražila bis. Od odličnih komentara izdvojićemo dva, i to od Željka Joksimovića koji je rekao da je ovo najfenomalnije u životu što je čuo od jedne 13-godišnjakinje, a svi su se složili da je talentirana Ilma jednostavno čudo.

Treba li napomenuti da je od svih članova žirija dobila veliko “DA” i tako se plasirala u sljedeći krug takmičenja.

Izvor