“Crvenkapicine muke” GKM-a Vitez zaključile 8. kazališne dane u Vitezu

Kazališni dani u Vitezu, osmi po redu, zaključeni su predstavom „Crvenkapicine muke“ GKM-a Vitez. Zadovoljstvo zatvoriti ovogodišnje kazališne dane imala je publika, koja je svojim pljeskom svečano označila kraj Dana kazališta.

Mladi viteški glumci još su jednom nasmijali i odlično zabavili publiku u kazališnoj dvorani Vitez, te na najljepši mogući način priveli kraju ovu vrijednu kulturnu manifestaciju koja je trajala od početka studenog.

U posljednjem vikendu publika je imala priliku pogledati i dvije predstave Amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz Šida, „Priča o zmaju“ i „Vitamini, zdravi i fini“, koje su oduševile najmlađu publiku, ali i njihove roditelje. Kazalištarci iz Šida tako su nastavili niz odličnih predstava na gostovanjima u Vitezu.

Ovogodišnji kazališni dani u Vitezu publici su ponudili 15 predstava, među kojima je značajan broj njih bio za one najmlađe. Publici su se, između ostalih, predstavile kazališne skupine iz Županje, Slavonskog Broda, Sinja, Belog Manastira, Beograda, Šida, Banja Luke, Mostara…i naravno domaćini iz GKM-a Vitez. Generalni pokrovitelj 8. Dana kazališta „Vitez 2016“ bilo je ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa ŽSB.

„Hvala svim dragim gostima na sudjelovanju, hvala publici što je i ove godine bila s nama, hvala ministrici Čerkez i resornom ministarstvu kulture na pokroviteljstvu, a najveće hvala članovima našeg kazališta što su iznijeli najveći teret u organizaciji kazališnih dana, kao i njihovim nastavnicima, profesorima i roditeljima, što su imali razumijevanja za sve obveze. Preponosan sam na činjenicu da u Vitezu postoje ti mladi ljudi koji čine naš grad ljepšim i boljim mjestom za življenje i da su oni dio našeg kazališta“, kazao je nakon završetka kazališnih dana u Vitezu Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

Vrijedi istaknuti kako su i ove godine održane kazališne radionice, koje su okupile mlade iz nekoliko gradova iz BiH, a iz GKM-a Vitez nisu napustili tradiciju te su organizirali i audiciju za prijam novih članova te su od ove godine bogatiji za dvadesetak novih mladih glumaca.

Na koncu, kada su spušteni zastori, možemo konstatirati kako su 8. Dani kazališta opravdali očekivanja te još jednom potvrdili koliko je bogatstvo Viteza u Gradskom kazalištu mladih Vitez, koje se nameće kao nositelj kulture Viteza i Središnje Bosne.

Prethodni članakVitežanin Martin Frljić dobitnik Rektorove nagrade
Sljedeći članakPosjetite mali Božićni sajam u Osnovnoj školi Vitez