Crossfit kod Vitežana sve popularniji kao sport, rekreacija te način života

Ovoga vikenda održano je natjecanje u Mostaru pod imenom Fittest Of Mostar. Iz našeg grada na ovo natjecanje išli su Josip Grabovac, Josip Filipović te Alen Topić.

Njih trojica članovi su Fitnes Centra FIS, te na istom mjestu uz još nekih četrdesetak članova bave se ovim sve više zastupljenim načinom treniranja.

Trener Alen Topić (crossfitom se bavi godinu i pol), Joisp Grabovac (bavi se 8 mjeseci), Josip Filipović (bavi se 4 mjeseca) otputovali su na natjecanje u Mostar te ostvarili zapažene rezultate. Naime Josip Grabovac nije se uspio plasirati u finale te je završio netjecanje u kvalifikacijama, što je odlično za njega budući da mu je ovo bilo prvo natjecanje, Josip Filipović plasirao se u finale i završio kao peti, dok se Alen Topić plasirao u finale kao prvi, a tako je i završio budući da je u finalu ostavio konkurenciju skoro za dvije minute.

Finalni trening je bio popularni „Fran“ radi se na način da u što kraćem vremenskom periodu osoba mora završiti zadane vježbe 21 ponavljanje thrustera (prednji čučanj sa izbačanjem, s težinom od 40 Kg), zatim 21 zgib, nakon toga prelazi se na po 15 ponavljanja thrustera i zgibova te na kraju ide po devet ponavljanja. Vrijeme pobjednika u ovom slučaju je bilo 03:01.

Ekipa portala Vitez.info im čestita na ovom fenomenalnom rezultatu.

Prethodni članakGlavu gore, Vitežani
Sljedeći članakVELIKA REPORTAŽA IZ SREDNJE BOSNE ‘Ovo je još uvijek mali dio one stare Bosne u kojoj jedni drže do drugih, ali politika i nas dijeli…’