Čović nazočio današnjoj sjednici OO HDZ BIH Vitez

U dvorani Općinskoga vijeća u Vitezu održana je sjednica Općinskog odbora HDZ BiH Vitez kojoj je nazočio predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i predsjednik ŽO HDZ BiH Radoja Vidović, koji je i kandidat na listi za Parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj.

Sjednica je organizirana u sklopu posjeta predsjednika Čovića općinskim organizacijama HDZ-a BiH, a tijekom sastanka razgovarano je o pripremama za Lokalne izbore u BiH te izbore za zastupnike u Sabor Republike Hrvatske, priopćeno je iz HDZ-a BIH.

Kroz uvodno izlaganje predsjednik OO HDZ BiH Vitez Boris Marjanović više je govorio o aktivnostima Općinskog odbora s naglaskom na aktivnosti koje se provode na terenu, a u smislu priprema za nastupajuće izbore.

“U Vitezu činimo maksimalne napore kako bi kao vodeća hrvatska stranka pokazali odgovornost prema našem narodu ali i koalicijskim partnerima. S time u vezi cijenimo potporu viših razina za projekte koje su važni za Vitez i naše sugrađane”, kazao je predsjednik OO HDZ BiH Vitez Boris Marjanović uz zahvalu stranačkom izaslanstvu na posjetu Vitezu.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Čović upoznao je nazočne o aktualnoj političkoj situaciji na svim razinama uz naglasak na postignute političke sporazume koji se vežu za izmjene i dopune Izbornog zakona BiH. Isto tako naglasio je važnost hrvatskog zajedništva u kontekstu priprema za nastupajuće izbore kako bi stranke okupljene u Hrvatski narodni sabor postignule očekivane rezultate.

Sa sastanka je upućen poziv svim hrvatskim državljanima na aktivnu registraciju i konzumaciju biračkog prava za izbore za Sabor Republike Hrvatske te potporu listi HDZ-a za XI. izbornu jedinicu na kojoj se nalaze i kandidati iz Bosne i Hercegovine.

Također, na sastanku je bilo riječi i o infrastrukturnim projektima na prostoru općine Vitez i Središnje Bosne za što je predsjednik Čović pružio potporu obećavši kako će dužnosnici HDZ BiH, kao i do sada prepoznati potrebe stanovnika Viteza.