CM: donacija Udruženju “Život sa Down sindromom”

cm, najveći domaći drogerijski lanac, promiče društvenu odgovornost i aktivnosti koje nose jednu vrstu obveze prema zajednici u kojoj uspješno djeluje već više od deset godina.

Sve je više potrebitih u BiH, te je teško odlučiti kome usmjeriti pomoć koja je itekako dobro došla. Povodom otvorenja nove cm poslovnice u sarajevskom Importanne centru, vodstvo ovog poduzeća uručilo je donaciju u iznosu od 2000 KM Udruženju “Život sa Down sindromom” iz Sarajeva, čija je predsjednica Sevdija Kujović presjekla crvenu vrpcu, te na taj način ozvaničila početak rada cm poslovnice u sarajevskom Importanne centru.

“Ova donacija nam puno znači, jer naše svakodnevne aktivnosti zahtijevaju i određene financijske izdatke. Raduje nas prijateljstvo sa cm-om i njihov osjećaj za pružanje pomoći drugima”, istakla je ovom prigodom gđa Kujović.

Inače, 21.ožujka obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom i te subote uposlenice cm-a će nositi šarene čarape koje su simbol ovog događaja. Također, taj dan kupovinom baby proizvoda i igračaka, svi kupci će podržati rad udruženja u BiH, koja promiču prava osoba s Down sindromom. Plan rada cm-a i dalje će biti usmjeren prema onima čija je aktivnost bazirana na poboljšanju kvalitete života građana u BiH.