Članovi STK “CM” Vitez vjeruju u ostanak u Premijer ligi BiH

Prvo kolo stolnoteniske Premijer lige BiH igralo se u subotu i nedjelju. Tiulu državnog prvaka brani STK Mostar, a zanimljivo je, kao i protekle sezone, u prvom kolu Mostarci igraju protiv STK “CM”, ovoga puta u Mostaru. Prošle godine u tom prvom kolu Vitežani su priredili veliko iznenađenje i favorizirane goste pobijedili s potpuno neočekivanih 4:0, međutim ovoga puta Mostarci nisu dopustili iznenađenje i slavili su rezultatom 4:1.

Valja kazati kako se za razliku od prošle sezone u međuvremenu mnogo toga promijenilo. Mostarci su i dalje najbolja bosanskohercegovačka stolnoteniska momčad, sada i pojačani Adnanom Šehićem iz Viteza, bivšim višestrukim  državnim seniorskim  prvakom, članom STK Vitez, drugim viteškim premijerligašem, koji je  na kraju natjecateljske sezone ispao iz bosanskohercegovačkog elitnog stolnoteniskog razreda. U STK Mostar, već nekoliko godina igra Ivan Bobaš, također Vitežanin, bivši član STK CM Vitez, aktualni državni prvak do 21. godinu i državni reprezentativac BiH.

Istovremeno, STK CM Vitez je ostao i bez svog velikog aduta, Andreja Bekavca, juniorskog prvaka i reprezentativca BiH, koji je otišao na studij u Zagreb, pa se može kazati kako se prošlogodišnji uspjeh Viteza u prvom kolu prvenstvene sezone nikako nije mogao ponoviti. Jer Vitežane, nedvojbeno čeka teška i neizvjesna borba u očuvanju premijerligaškog statusa, a u subotnjem susretu protiv Mostaraca bili su potpuni autsajderi.

Međutim Vitežani se mogu pohvaliti, kao malo koja druga momčad u BiH, da će i ove godine igrati sa svojim igračima, Vitežanim, s Damirom Ibrahimovićem, Hrvojom Livančićem, Admirom Rizvanovićem i Matejom Đojom. I mladi i vrijedni Vitežani koji igraju bez ikakvih novčanih primanja, vjeruju da imaju i snage i znanja izboriti ostanak u Premijer ligi BiH i još jednom, i na taj način, potvrditi desetljećima dugu i vrlo bogatu stolnotenisku tradiciju i kvalitetu viteškog stolnog  tenisa i viteške nadaleko poznate stolnoteniske škole.