Članovi kluba Vitezovi MM skupili novčana sredstva za Almiru Patković

Članovi kluba Vitezovi MM zajedno sa prijateljima u subotu odlučili su se da odustanu od odlaska na moto party, te su se sastati i sakupiti određena novčana sredstva za petogodišnju Almiru Patković iz Viteza.Kupili su određene namjernice te posjetili obitelj Patković iz Viteza.
Podsjetimo: Još prije nekoliko godina, nažalost, pisali smo kako je, tada malenoj bebici, Almiri Patković iz Viteza, rođenoj 2012. godine, potrebna naša pomoć. Iskreno se nadamo i vjerujemo kako će vaš odaziv ovoj humanitarnoj akciji uistinu biti mnogobrojan. Udružimo se i pomozimo malenoj Almiri!
Njena dijagnoza je akutni megacolon, odnosno nedostatak debelog crijeva.
Almira je imala jednu operaciju kojom je kreirana vještačka stoma koja ju je spasila, ali operacija nije bila uspješna i izazvala je dodatne komplikacije zbog kojih je djevojčica hitno prebačena u Beograd, gdje su joj izvadili stomu te su je poslali u Zagreb na liječenje. Od tada je imala još tri operacije i sada joj je ugrađeno crijevo na stomaku – kolostoma.
Zbog svih sepsi koje je imala, među kojima su mrsa, streptokokna i druge infekcije, a koje su joj oštetile crijeva, mora jesti hranu za osobe s celijakijom najmanje još godinu i pol. Hrana koju ona koristi zove se Neocate LCP. Cijena jedne kutije hrane iznosi 100 KM i dovoljna joj je za tri dana. Osim ove hrane smije konzumirati samo kuhano povrće i voće, ne smije jesti hranu sa glutenom niti mlijeko i bijelo brašno. Brašno koje smije jesti zove se Sebread-Mix čija cijena po kilogramu iznosi 11 KM. Za imunitet mora piti sirup ChildLlife Multi Vitamin i Minerale koji koštaju 50 KM i mogu se naručiti iz Hrvatske i Amerike. Sve ovo je maloj Almiri potrebno kako bi preživjela i bila spremna za novu operaciju koja je zakazana za godinu dana.
Njeni roditelji ne rade i teško žive. Imaju još dva sina koji boluju od astme jer žive u neuvjetnoj kući punoj vlage. Donedavno nisu imali ni kupatilo, ali uz pomoć organizacije Pomozi.ba taj problem je riješen.
Apeliramo za pomoć malenoj Almiri kako ne bi doživjela sudbinu svoje dvije sestre koje su umrle zbog sličnih zdravstvenih problema. Njeni roditelji nisu u mogućnosti sve financirati.
Za dodatne informacije kako pomoći maloj Almiri kontaktirajte njenu majku na broj telefona 062 124 201.
Možete izvršiti i uplatu u BiH na broj računa 1607 02701 000 5278, Vakufska banka, na ime Almira Patković.
Za uplate iz inozemstva:
IBAN: BA3916 0702 711 000 4809
Vakufska Banka, DD Sarajevo
Na ime: Almira Patković,
Adresa: 325. B.Brigade, Vitez, BiH

Prethodni članakVlada ŽSB investirala u zdravstveni sektor 3,5 milijuna KM
Sljedeći članakVitez: Nestao Srećko Pavlović