Članovi HPD “Lipa” ponovno darivali OŠ “Bila”

Višegodišnje druženje planinara HPD „Vitez“ iz Viteza i HPD „Lipa“ iz Sesveta u Republici Hrvatskoj, poprima i druge, humanitarne akcije. Naime, uz redovita godišnja višekratna druženja, zajedničke planinarske akcije, planinari iz Sesveta prije tri godine pokrenuli su akciju i Osnovnoj školi „Bila“ u općini Vitez, darivali 147 knjižnih naslova školske lektire. Jer, mnoge knjige školske knjižnice OŠ „Bila“ u ratu su oštećene ili uništene i svaka pomoć ovakve vrste dobro im je došla.

Proteklog vikenda šestoro članova HPD „Lipa“ ponovo su posjetili OŠ „Bila“ i ovaj put školsku knjižnicu obogatili s više od 360 knjiga školske lektire i beletristike. Uz to školskim sportskim momčadima, preko svojih prijatelja i članova Društva, darovali su košarkašku sportsku opremu, te rukometne i nogometne lopte.

Skupa sa Sesvečanima koje je predvodio Vladimir Beštak, prilikom predaje vrijednih donacija, u OŠ „Bila“ bili su i članovi HPD „Vitez“ na čelu s predsjednicom Višnjom Žuljević, koja je izrazila zadovoljstvo što je druženje dva planinarska društva preraslo  u pravo prijateljstvo. Predstavnik HPD „Lipa“, Vladimir Beštak je kazao kako je lijep osjećaj pomoći, darivati, kako će druženje i prijateljstvo članova ova dva društva nastaviti i kroz ovakve i slične aktivnosti. U ime osnovaca i nastavnika OŠ „Bila“ prijateljima iz Sesveta i članovima HPD „Vitez“ zahvalio je ravnatelj Vinko Bošnjak, a lijepim prigodnim kulturnim programom donatorima, članovima HPD „Lipa“ zahvalili su učenici ove škole koja već niz godina bilježi vrlo dobre rezultate u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima.