Članovi HKD-a Napredak iz Busovače gostovali u Beču kod svojih Busovaljaka

Članovi folklornog sastava HKD-a Napredak Busovača su proteklog vikenda bili gosti na proslavi 26. Obljetnice Hrvatskog športskog kulturnog kluba „Busovača“ iz Beča.

Ova manifestacija se popularno naziva i „Busovačka večer“ te su Bečom odzvanjali zvuci tradicije Hrvata Busovače, ali i drugih krajeva BiH. Pored domaćina i busovačkog Napretka, na proslavi su još sudjelovali: KUD „Posavski vez“ i KUD „Naši običaji“, a za glazbeni program se pobrinuo još jedan Busovljak, Velimir Petrović – Veco.  Članovi HKD-a Napredak iz Busovače su izveli dvije točkesa svog repertoara te su publici u Beču ponosno predstavili svoj višegodišnji rad, trud i zalaganje na polju očuvanja i prezentiranja tradicijske kulture.

Domaćini su se, poput istinskih Busovljaka, potrudili kako bi se svi gosti osjećali dobrodošli te se istinsko busovačko gostoprimstvo moglo osjetiti tijekom cijele večeri. Zabava i druženje gostiju je potrajalo do sitnih sati, a busovački Napretkovci su Beč napustili puni prekrasnih dojmova.

Suradnja i druženje ova dva društva će se nastaviti, kao i do sada te će članovi HŠKK-a Busovača naredne godine ponovno biti gosti na Međunarodnoj smotri folklora „Srce Središnje Bosne“ koju organizira HKD Napredak Busovača.