Članovi GKM Vitez vratili se s trodnevnog boravka u Tuzli

Članovi Gradskog kazališta mladih Vitez boravili su tijekom protekla tri dana u Tuzli, gdje su sudjelovali na kazališnim radionicama, ali i izveli svoju uspješnu predstavu, “U crtu”.

Viteški kazalištarci u Tuzli su boravili na poziv fondacije Anna Lindh, čiji bi članovi uskoro trebali i postati.

“Rado smo se odazvali pozivu u Tuzlu, gdje smo susreli naše drage prijatelje iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine. Sretni smo i da je naša predstava izazvala odlične reakcije publike u tuzlanskom Domu mladih. Svaki put nas raduje doći u Tuzlu, posebno sada, kada na Akademiji dramskih umjetnosti u ovom gradu imamo troje studenata glume, koji su ponikli u našem kazalištu”, kazao je za Fenu voditelj GKM Vitez, Ivan Sajević.

Nakon povratka iz Tuzle svoje utiske nisu krili ni mladi glumci.

“U Tuzli nam je bilo odlično, sretni smo što smo nastupili pred tuzlanskom publikom. Reakcija na predstavu je bila fantastična, što nas čini još radosnijima”, kazala je danas nakon povratka iz Tuzle članica GKM Vitez, Berna Mišković.

Inače, Anna Lindh fondacija je euro-mediteranska mreža, čiji je glavni cilj promoviranje kulture i interkulturalnih relacija, između nevladinih organizacija i vladinih tijela, u 41 zemlji Europe i Mediterana.

Prethodni članakViteški Napretkovci gostovali u Austriji
Sljedeći članakLjeto službeno gotovo, snijeg na Vlašiću