Članovi GKM Vitez u novotravničkim osnovnim školama predstavili kazališni bonton

Članovi Gradskog kazališta mladih Vitez, Bruno Grebenar, Marko Mirković i Slaven Čalić, predvođeni voditeljom GKM Vitez, Ivanom Sajevićem, danas su u osnovnim školama na području općine Novi Travnik predstavili kazališni bonton. Viteški kazalištarci odlučili su započeti s akcijom educiranja najmlađe publike o kazalištu i ponašanju kako za vrijeme predstave, tako i generalno u kazališnim dvoranama.

“Slične edukacije održat ćemo i u drugim općinama Središnje Bosne, gdje se ukaže interes i potreba za ovom vrstom naobrazbe. Novi Travnik je bio prvi na redu iz razloga što naredni utorak u ovom gradu igramo dvije predstave”, rekao je za Fenu Bruno Grebenar, osmanaestogodišnji glumac i redatelj GKM Vitez.

Gradsko kazalište mladih Vitez u suradnji s poduzećem “ORŠK” iz Novog Travnika narednog će utorka u Novom Travniku, u dva termina, prikazati svoju novu predstavu “Pipov tajni prolaz”, koja je početkom studenog imala vrlo uspješnu premijeru.

“Sretni smo i ponosni što smo dobili poziv ponovno nastupiti u Novom Travniku, a posebno nas raduje ideja da osnažimo našu suradnju kroz organiziranje određenih kazališnih radionica u novotravničkim školama”, izjavio je Marko Mirković, redatelj predstave “Pipov tajni prolaz”.

GKM Vitez i poduzeće “ORŠK” najavili su i dugoročniju suradnju.

“Siguran sam kako će naša suradnja biti podignuta na još veću razinu i raduje me što će publika u Novom Travniku imati priliku često gledati predstave najuspješnijeg omladinskog kazališta u BiH, GKM Vitez. Oni su uistinu kulturni brend Središnje Bosne i ja se nadam kako ćemo slijediti njihov primjer, te jednog dana i u Novom Travniku imati kazalište”, rekao je u ime Društvenog poduzeća “ORŠK” iz Novog Travnika Narcis Rajić.