Članovi GKM Vitez putuju na Međunarodni festival “Mostovi kulture Višegrad 2014”

Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez u ovom tjednu nastavlja s brojnim nastupima u ovoj godini. Višestruko nagrađivana predstava GKM Vitez “Šuti i trpi ili kako hoćete”, koja je osvojila brojne nagrade na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH, među kojima i nagradu za drugu najbolju predstavu, bit će izvedena na Međunarodnom festivalu “Mostovi kulture Višegrad 2014” u Višegradu.
Na Festivalu će se predstaviti više od stotinu istaknutih umjetnika iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Rumunije, Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Kazališne predstave, filmovi, prezentacije, talent edukativne radionice bit će upriličeni u Domu kulture, Andrićgradu i otvorenim scenama u Višegradu.

Ulaz na sve programe je besplatan uz poziv na broj za pomoć poplavljenim područima (1458), a festival financiraju Europska komisija (Program EACEA), Američko veleposlanstvo u BiH, DIS- Agencija za razvoj kulture, Općina Višegrad i HE na Drini Višegrad.

Organizator festivala je DIS Teatar iz Banja Luke.

Uz ansambl predstave “Šuti i trpi ili kako hoćete” u Višegrad s GKM Vitez putuju i ponajbolji sudionici programa “Kazalište za sve”, koje je GKM Vitez realizirao u 5 općina Srednjobosanske županije.