Članovi GKM-a Vitez u obiteljskoj atmosferi obilježili Svjetski dan kazališta

Članovi Gradskog kazališta mladih Vitez u srijedu su na simboličan način obilježili Svjetski dan kazališta. Mlada glumačka ekipa koja je proteklog tjedna premijerno izvela predstavu „Je li šaka ili šminka?”, predvođena redateljom, Brunom Grebenarom, i voditeljom kazališta, Ivanom Sajevićem, posjetila je planinarski dom u Zaselju gdje je boravila dva dana.

Ovo je već tradicionalno druženje viteških glumaca, a tijekom godine svaka grupa ima organizirano slično druženje, uz neizostavne radionice na teme team buildinga i liderstva.

„Naš odlazak u Zaselje jedan je u nizu i uz radionice na temu „team buildinga” i „liderstva”, uživali smo u zajedničkom doručku, ručku, večeru, kao i u spravljanju raznih delicija. Čak ni pranje posuđa ili čišćenje nam nisu predstavljali problem, dapače, i od toga smo napravili zabavu. Sretan sam što sam dio obitelji GKM Vitez”, rekao je Bruno Grebenar, madi glumac i redatelj viteškog kazališta.

Jedna od tajni uspjeha viteškog kazališta mladih sasvim sigurno se krije i u činjenici da u GKM-u Vitez naglasak stavljaju na obitelj. Sve što rade čine to s puno ljubavi i zajedničkim naporima uspjevaju nadvladati teškoće koje se čine nerješivim. Uz puno uloženog rada, vremena i energije viteški kazalištarci pronađu prostora i za zabavu.

„Usprkos činjenici da su oni na visokom nivou, naša je želja biti osnažiti dodatno osnažiti odnose unutar ove grupe. U ovoj ekipi se nalaze budući nositelji rada našeg kazališta, mladi glumci, ali uskoro i redatelji koji polako grade svoje znanje i autoritet kao osobe koje će vrlo skoro raditi kao voditelji pojedinih grupa unutar GKM-a Vitez”, rekao je voditelj GKM-a Vitez, Ivan Sajević.

I nakon ovoga odlaska u Zaselje urađena jekratka evaluacija, a jednoglasan zaključak je da se s nestrpljenjem očekuje ponovni zajednički odlazak. Naravno, svim kazalištarcima diljem svijeta, kao i kazališnoj publici čestitali su Svjetski dan kazališta.