Članovi DVD-a Vitez u protekloj godini zabilježili 315 intervencija

Dragovoljno vatrogasno društvu Vitez u srijedu je održalo 48. Izvještajnu skupštinu. Oko 40 članova Skupštine DVD-a Vitez usvojilo je Izvješće o radu, kao i Program rada, odnosno Financijski plan za 2013. godinu.

Vrijedi istaknuti kako su članovi DVD-a Vitez u protekloj godini zabilježili 315 intervencija, od čega 29 požara na građevinama, 4 požara u prometu, 91 požar na otvorenom te 37 raznih dodatnih intervencija. Zabilježen je i 151 prijevoz pitke vode i osiguranja, kao i 3 intervencije na požarima. Najviše požara zabilježeno je na šumama, čak 91, gdje je uglavnom neutvrđen uzrok.

Usporedi li se 2011. s proteklom godinom dolazimo do podataka da je u 2012. godini bilo za 41% više intervencija gašenja požara, što je prema našim procjenama uzrokovano izuzetno suhim i toplim ljetnim periodom. U 2011. godini zabilježeno je 95 požara, a protekle godine čak 161. Predsjedništvo DVD Vitez zahvaljuje svim operativnim članovima i pripadnicima vatrogasne mladeži na velikom zalaganju. Naravno, hvala i podupirućim članovima, odnosno sponzorima na materijalnoj i financijskoj pomoći”, rekao je Miroslav Grabovac.

U programu rada DVD-a Vitez za 2013. Godinu akcent je stavljen na upravljanje operativnim članstvom, rad s vatrogasnom mladeži, zatim održavanje postojeće opreme i nabavka nove, obilježavanje svibnja (mjeseca zaštite od požara op.a.) te na uključenje u memorijalna natjecanja i humanitarne akcije.