Član Karate kluba Mladost iz Viteza osvojio medalju na Europskom prventstvu

Od 17. do 19. veljače u Sofiji, Bugarska, održalo se 44. Europsko prvenstvo za kadete, juniore i U21 seniore na kojem je učešće uzelo 1204 natjecatelja iz 50 zemalja.

Munib Dedović, član karate kluba “MLADOST” Vitez i reprezentacije BiH osvojio je brončanu medalju u kategoriji borbe kadeti +70 kg.

Munib je do medalje došao pobjedivši u prvom kolu predstavnika Kosova rezultatom 2:0, u drugom kolu predstavnika Grčke sa 1:0, u trećem kolu predstavnika Slovačke sa 1:0 da bi u polufinalu meč završio sa predstavnikom Rusije rezultatom 1:1. Naime, prema novim pravilima od početka 2017. godine meč se dodjeluje onome ko prvi osvoji poen u borbi, a ovoga puta to je bio Munibov protivnik iz Rusije. U borbi za brončanu medalju Munib je svladao predstavnika Italije rezultatom 3:2.

Pored Muniba, na ovom Europskom prvenstu, za reprezentaciju Bosne i Hercegovine osvojene su još dvije medalje i to srebrne koje su osvojili Aldin Mičivoda iz Goražda u kategoriji kadeti -70 kg i Hamza Čajić iz Lukavca u kategoriji juniori +76 kg.

Šef stručnog stožera, g-din Aldin Adilović je zadovoljan rezultatom na ovom prvenstvu te upućuje iskrene čestitke osvajačima ove tri medalje. Naglasio je i da je pored poteškoća i nedaća (bolest, povreda, hladne sale…) kroz koje su prolazili zadnja tri mjeseca priprema pred nastup, Munib ipak postigao vrhunski rezultat.

Prethodni članakSKEI počeo u Vitezu, nastavlja se u Beogradu, sljedeće godine u Vukovaru
Sljedeći članakDonosimo službenu verziju rezolucije: Četiri amandmana i federalizacija hrvatskih eurozastupnika uvršteni u rezoluciju