Citroen C4 Aircross

Od početka proizvodnje aktualne generacije Citroena C4, s proizvodnih traka sišlo je više od 100.000 primjeraka modela. Uzmemo li u obzir blijedu sliku automobilskog tržišta, poprilično ohrabrujući rezultat za Citroen, što je dobra baza za novi SUV u gami baziran na platformi kompakta.

Citroen C4 Aircross objedinjuje najbolje od kompakta i SUV-a. Dimenzije 434 x 179 x 163 cm svojstvene su C segmentu, no povišena podnica i napuhana karoserija stvaraju robustan dojam terenca. SUV će pružiti dovoljan komfor za prijevoz petero putnika, a uz prtljažnik obujma 442 litre prostora će biti i za prtljagu. Dizajnerska rješenja uvelike podsjećaju na ona modela DS4, no ponešto je posuđeno i od do sada jedinog SUV-a u gami C-Crossera. Ipak, C4 Aircross kraći je od broj većeg C-Crossera punih 30 centimetara.

Automobil će biti dostupan s pogonom na prednje ili sve kotače. Osnovni 1.6 benzinac sa 115 ks moguće je naručiti isključivo s prednjim pogonom, dok su 110 i 150 ks snažni dizelaši dostupni, ovisno o afinitetima, i s 4×4 pogonom. U prodaji će se pojaviti sredinom 2012.