Čitatelji upozoravaju: Otpadne vode i kanalizacija u naselju Rijeka ugrožavaju zdravlje građana

Već mjesecima se na ulicu fra Marijana Šunjića, u naselju Rijeka kod Viteza, neprestano izlijeva kombinacija otpadnih voda i kanalizacije, koja teče nekoliko desetina metara u smjeru glavne prometnice, javljaju čitatelji portalu Vitez.info.

Ja, i svi moji sugrađani, na području Rijeke, svjedoci smo višemjesečnog problema, koji osjete stotine stanovnika u ulici fra Marijana Šunjića, Stjepana Radića i Tina Ujevića. Otpadne vode i kanalizacije izlijevaju se iz otvorenog šahta koji se nalazi na javnoj površini, uz trenutno prazni privatni objekt (kuća) u istoimenoj ulici. Izuzetan smrad širi se neprestano ovim, inače izuzetno mirnim i urednim dijelom Viteza, koji se sastoji od isključivo obiteljskih kuća gdje naši sugrađani vode računa o uređenju privatne imovine i okolnog prostora”, piše nam jedan od njih.

Osim neugodnog smrada kanalizacije i otpadnih voda čitatelji naglašavaju kako smo svjedoci potencijalne zdravstvene katastrofe koja ugrožava zdravlje svih stanovnika ovog dijela Općine.

“Problem je posebno naglašen tijekom kišnih razdoblja (poput ovog koji je iza nas) kada odpadna voda i kanalizacija teče, ne samo prema otvorima u zemlji nego u svim smjerovima, uključujući i u sama okolna dvorišta. Ovaj problem ugrožava sigurnost i zdravlje stotina građana u ulicama koje su navedene u ovoj poruci.

Budući da sam kao građanin Općine Vitez očekivao reakciju lokalnih službi u rješavanju ovog problema, a do koje nije došlo, ovim putem osjećam se dužnim reagirati, jer ovaj problem svaki dan postaje sve gori. Bit ću Vam izuzetno zahvalan na medijskoj objavi ovoga velikog problema za stanovnike ove zajednice”, zaključuje naš čitatelj.