“Čistačice” Hrvatskog teatra “Maska” München oduševile publiku u Vitezu

Hrvatski teatar “Maska” iz Münchena odigrao je u Vitezu hit komediju “Čistačice”, oduševivši publiku. Sjajna igra glumačkog ansambla iz Münchena nasmijala je Vitežane, koji su u velikoj mjeri ispunili Kazališnu dvoranu Vitez.

Publika je reagirala tijekom cijele predstave, a smijeh je ispunio dvoranu gotovo sat vremena. Na koncu predstave glumci su nagrađeni gromoglasnim pljeskom, a domaćini su ih i darivali prigodnim poklonima.

U predstavi igraju: Ivana Krstanović, Marina Relota, Martina Erdec i Marin Bikić. Režiju potpisuje Marin Bikić, a tehnička potpora je Ružica Mikić.

Njemačka je zemlja dobrog piva, eura i čistačica s diplomama? Dobrog piva i eura zasigurno, ali jesu li čistačice samo čistačice ili svaka od njih ima zanimljivu pozadinu priče? Ova komedija nam donosi surovu stvarnost isprepletenu zgodama i nezgodama naših likova koji su svoju sreću pokušali naći “preko grane”, no ubrzo shvaćaju težinu novog početka, manipulacije nadmoćnijih, testiranja vlastitih granica, prvih koraka i prvih riječi.

Radnja ove predstave je smještena u glavni grad Bavarske, München. Svi zapleti i raspleti se događaju u improviziranom stanu. Publika će imati priliku pratiti sudbine dvije žene koje su nesretnim spletom okolnosti “prisiljene” dijeliti životni prostor i njihov sukob generacija, nacija i karaktera. Možda ipak različitosti spajaju ljude ili zajednički problemi pa stoga i nije sve tako crno… Sve to otkriti će nam na humoristčan način ova predstava.