“Čistačice” GKM-a Vitez nasmijale i zabavile publiku u Kaštel Kambelovcu

Druga večer „Timbra“ KUD-a Karol Wojtyla, donijela je na prostor ispred Glazbene škole u Kaštel Kambelovcu dvije dramske predstave, jednu u izvedbi studentske dramske grupe domaćina te drugu u izvedbi Gradskog kazališta mladih iz Viteza, piše Portal grada Kaštela.

Madi glumci iz Viteza pred kaštelanskom publikom tako su izveli predstavu „Čistačice“, koja je imala premijeru početkom travnja ove godine i do sada su je, na raznim pozornicama, odigrali desetak puta.

Autori predstave su članovi GK Vitez Bruno Grebenar i Marko Marković, a prema motivima iz komedije „Azilanti“ Miroljuba Nedovića. Mladi glumci kroz predstavu su na komičan način prikazali život dvije djevojke koje su odlučile otići trbuhom za kruhom u Njemačku. One žele raditi nešto drugo, ali su primorane zarađivati čisteći različite prostore, a pri tome čiste i svoju savjest, međusobne odnose te probleme s kojima su došle u Njemačku i probleme s kojima se tamo susreću.

Nakon mladih iz Viteza na pozornicu su stigli mladi iz udruge Karol Wojtyla, s predstavom „Kad se ćaća priokrene“, za koju je tekst napisala Ana Pisac – Serezlija, a režirao je glumac Robert Kurbaša uz asistenciju Doris Grgurin. Za scenu i kostime pobrinula se Martina Kurbaša.

Predstava „Kad se ćaća priokrene“, u kojoj svi traže ćaćine papuče, govori o obitelji i tradiciji, odnosno prividnoj idili seoske obitelji i trenutku kad se zatrese ćaćino, do tada, stabilno prijestolje. U predstavi su nastupili mladi glumci Ante Brajković, Luka Pelivan, Barbara Tomić, Branimir Pavlinović, Petra Bobaš, Andrea Barać, Marie Kossjanenko, Nikolina Orošnjak i Ela Elez.

Svim sudionicima i organizatorima ovogodišnjeg „Timbra“ na trudu i doprinosu kaštelanskim scenskim događanjima, zahvalila je dogradonačelnica Kaštela Jadranka Matok Bosančić, a kao i prethodne godine svojim dolaskom program je upotpunio poznati hrvatski glumac Robert Kurbaša.

D. Putnik / Kastela.org