Ćiro o izboru Čačića: Nisam mislio da će biti tako drski

Izbor Ante Čačića za novog izbornika nogometne reprezentacije izazvao je hrpu negativnih reakcija, kojima se pridružio i Miroslav Blažević.

Mislio sam da je gotovo nemoguće da će biti tako hrabri da uzmu Čačića, koji je odličan trener, ali u ovako delikatnoj situaciji mislim da nije najpovoljniji izbor. On je dobar trener, ima stanovite kvalitete, ali nedovoljne da vodi ovakvu reprezentaciju. Bio sam uvjeren da će izbornik ipak biti Vulić, ali Mamić je opet pokazao snagu i prkos, on vlada situacijom, on je odmah rekao da će Čačić biti izbornik, rekao je Blažević.

Vulića su uzeli u obzir reda radi, on je to brzo shvatio, znalo se da je Mamić odlučio da će to biti Čačić usprkos javnom mnijenju. Mislim da su ispali vrlo drski, neodgovorni, jer već su potrošili dva nadarena trenera, Štimca i Kovača…

Je li Blažević očekivao da će pozvati njega? Nisam očekivao da će me pozvati, znam Mamića, radije bi uzeli bilo koga samo da ja ne dođem, oni misle da bi uz mene bili manje važni.

Mamić je postavio svog čovjeka, Čačić je bio trener Dinama, a on ga je smijenio, Mamić radi što želi. Čačić nije bio dovoljno dobar za Dinamo, a dobar je za reprezentaciju, što je apsurd. Ja bi rado postavio Vulića, jer on je trener malo veće reputacije od Čačića. Vulić bi donio i bolje odnose sa Splitom, ali njih to ne interesira, tolika je njihova bahatost, smatra trener svih trenera.

Čačićev će pomoćnik u stručnom stožeru biti donedavni reprezentativac Josip Šimunić te Ante Miše, nekadašnji trener Hajduka, Dugopolja i Viteza, javlja službena stranica HNS-a

Ipak: Plasman na EP nije upitan, jer koncentrat našeg talenta je tako velik da Čačić, nadam se, neće ništa vitalno pokvariti da bi kompromitirao plasman na Europsko prvenstvo, zaključio je Ćiro, a prenosi HRT.