Čilićev otac: Ne zamjeram onima koji ga nazivaju Bosancem, nama je to čast

Marin Čilić uz ogromne bolove odigrao je finale Wimbledona i u tri seta izgubio od Rogera Federera.
Marinov otac Zdenko žali zbog takve situacije, uvjeren da bi najbolji hrvatski tenisač imao puno veće šanse da je bio potpuno spreman.

“Naravno da mi je teško, iako sam znao da ima problema sa žuljevima. Uvjeravali su me da će sve biti dobro, pokušali su, ali nisu uspjeli. Žao mi je što nije mogao pokazati sve ono što može, velika je to šteta…”, rekao je Čilić stariji za Source.ba.

“Razgovarao sam s njim, nije htio predati. Trpio je velike bolove… Dao je sve od sebe. Ja sam ponosan i zadovoljan, ali normalno da mi je žao što se tako završilo.”

Zdenko je vjerovao da bi Marin zdrav imao velike šanse protiv Federera.

“Ne samo da bi bio ozbiljan suparnik, već je njegov nivo trenutne igre bio iznad Federerove. U životnoj je formi. Za mene je bio veći favorit od Federera, šanse su bile barem 50-50.”

Mnoge je dirnula scena kada je na startu drugog seta Čilić zaplakao…

“On je takav. Skupile su mu se emocije, žao mu je bilo što nije mogao pokazati sve što zna. Nije mu žao bilo što će izgubiti, nego što ne može igrati na svom maksimumu.”

U Bosni i Hercegovini mnogi Čilića nazivaju “svojim” budući da je rođen u Međugorju i da je prvo bio član reprezentacije BiH.

“Ne mogu zamjeriti onima koji mog Marina nazivaju Bosancem. Marin je od sviju nas, a posebno od Bosne i Hercegovine. Žalosno je što se uopće dijelimo na ove i one, Bosance i Hercegovce. Nema razloga odvajati se jedni od drugih, meni je čast i zadovoljstvo kad mene i Marina nazivaju tako.”