Četvrti put prekinuta sjednica Sabora SBŽ

U Travniku je, po četvrti put, prekinuta 10. sjednica Sabora SBŽ, iako je na njenom dnevnom redu bila samo jedna tačka – Prijedlog zakona o plaćama i naknadama zaposlenih u organima vlasti SBŽ.

Više od pet sati saborskog zasjedanja pratile su brojne pauze i mimoilaženja stranačkih stavova oko toga da li skupštinskom čelništvu i članovima županijske vlade treba uvesti savjetnike, što bi bilo dodatno opterećenje za proračun.

Nakon što nije postignut nikakav dogovor, sjednica je prekinuta, pa će narednih dana predsjednici stranačkih klubova i Kolegij Sabora utvrditi novi termin njenog nastavka.

Jedanaesta sjednica Sabora SBŽ zakazana je za 31. siječnja, a na dnevnom redu te sjednice je Prijedlog zakona o komunalnim pristojbama, potom Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nadležnosti kantonalnih tijela KSB u području zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

Također, zastupnici će razmatrati Prijedlog odluke o maksimalnim iznosima neposrednog sudjelovanja osiguranih osoba u troškovima korištenja pojedinih vidova zdravstvene zaštite u osnovnom paketu zdravstvenih prava, te se očitovati o Prednacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju.