ČESTITAMOOO: Vitežanin Toni Damjanović oduševio na natjecanju “Zvezde Granda”

Mladi glazbenik iz Viteza, Toni Damjanović, nastupio je proteklog tjedna na glazbenom natjecanju “Zvezde Granda”.

Nakon odličnog nastupa među 26 000 prijavljenih na audiciji Toni Damjanović ostavio je odličan dojam na ocjenjivački sud te ušao u natjecateljski dio, među 400 sudionika. Proteklog vikenda Toni je oduševio i peteročlani žiri te preskočio još jednu stepenicu, osiguravši nastup među 80 najboljih.

„Bilo je jako stresno i emotivno, a bila je prisutna i velika trema. Kada sam izašao na scenu, oduševio me ambijent koji ostavlja bez daha. Ipak, ostao sam pribran i koncentriran na nastup, tako da je na koncu ispalo odlično. Nakon prvog pritisnutog tastera bilo je mnogo lakše. Pjesma završava i zastor se podiže do kraja, osjećaj je koji stvarno ne mogu opisati. Dobio sam svih 5 tastera i prošao dalje u baraž, u kojem sam pjevao refren pjesme na suho, nakon čega sam prošao top 5. Hvala svima na podršci i nadam se da ću i dalje imati toliku podršku ljudi koliku imam sad. Hvala i medijima koji prate moj rad, a prije svih Radio Vitezu i portalu Vitez.info”, kazao je u izjavi za naš portal Toni Damjanović.

Na snimanju ove emisije, koja će biti prikazana do konca godine, bilo je 25 natjecatelja, od kojih je 11 dobilo svih 5 tastera, a nakon baraža u naredni krug prošlo je njih 5. Vrijedi još jednom naglasiti, kako se na audicije za Grand prijavilo 26 000 natjecatelja od kojih je odabrano njih 400 te će nakon prvog snimanja u Beogradu ostati ukupno 80. Toni Damjanović je jedan od njih 80. BRAVO Toni! 

Toni Damjanović rođen je 30. srpnja 1989. godine. Završio je Srednju glazbenu školu Jakova Gotovca u Novom Travniku, odsjek za glazbenu teoriju, nakon čega je upisao Muzičku akademiju u Sarajevu, na kojoj je diplomirao solo pjevanje. Toni je upisao i master studij, također na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Nastupao je na mnogim koncertima u okviru Muzičke akademije te na raznim festivalima.

{youtube}xWMEigkMMsA{/youtube}

“Zvezde Granda” natjecanje je u organizaciji glazbene kuće Grand produkcije, u kojem se biraju pjevački talenti. Kako je Grand obećao, sve je novo. Prvo voditelji, a to su u novoj sezoni Sanja Kužet i Voja Nedeljković! I žiri je nov, a čine ga Dragan Stojković Bosanac, Snežana Đurišić, Šaban Šaulić, Zorica Brunclik i Aca Lukas! Specijalni žiri Grand Produkcije čine Lepa Brena i Saša Popović. A tu su i nova pravila…
U prvom krugu žiri ne vidi kandidate jer su iza zavjese. Ne znaju ni ime ni prezime. Svaki član žirija ima taster i slovo ispred sebe. Ako mu se svidi kandidat, član žirija pritisne taster i tada slovo ispod njega zasvijetli i zavjesa se malo podigne. Međutim, potrebno je da svih pet članova stisne taster da bi se zavjesa podigla do kraja i da bi žiri vidio kandidata. Inače, ako i četiri člana žirija pritisnu taster zavjesa se neće podići. Ako se dogodi da jednom kandidatu daju četiri glasa, produkcijski žiri ima pravo da pusti kandidata dalje, ali samo pet puta tijekom natjecanja. Ako kandidat ne dobije nijedan glas ni žiri produkcije mu ne može pomoći. Ukoliko u prvoj strofi nitko ne stisne taster kandidat automatski ispada, a ukoliko mnogo njih prođe, biće eliminirani ispitivanjem. Već po prvim reakcijama na snimanju može se zaključiti da nas očekuje odličan šou.