ČESTITAMO: Vitežanin Ivo Skopljak pobjednik finalne borbe 16. Memorijalnog kupa Ludvig Pavlović! VIDEO

Sinoć je u Ljubuškom održano 16. izdanje Međunarodnog memorijalnog kupa u borilačkim sportovima u spomen na Ludviga Lutka Pavlovića, prvu hrvatsku žrtvu rata u BiH, tijekom kojeg su gledatelji imali priliku pogledati pet borbi – po jednu u profesionalnom, tajlandskom i kick boksu, te dvije u “ultimate fightu”.

Večer borbi otvorili su Čapljinac Mario Marković i Rusmir Jugović iz Travnika po pravilima tajlandskog boksa. Nakon tri runde Marković je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

{youtube}jiChnVLMYmo{/youtube}
Mario Marković vs. Rusmir Jugović

Usljedila je “ultimate fight” borba između Ivan Vladimir (Metković) i Ivan Ćurak  iz Nove Bile. Vladimir je odličnim krošeom razbio arkadu Ćurku, nakon čega je sudac prekinuo susret i pobjednikom proglasio Vladimira.

{youtube}yjL0R32a8r0{/youtube}
Ivan Vladimir vs. Ivan Ćurak

U trećoj borbi večeri sudjelovao je također još jedan Čapljinac, Nikola Matić te Tuzlak Ibro Milkunić, borili su se u profesionalnom boksu i ovdje je uspješniji bio Čapljinac.

{youtube}lSkQO_almW4{/youtube}
Nikola Matić vs. Ibro Milkunić

Nakon toga uslijedile su još dvije borbe, tijekom kojih su na svoje došli i domaći navijači. Najprije je ring okupirao Ljubušak Josip Artuković, kojeg čekao Aldin Osmančević.  Artuković je za nešto više od pola minute uspio na Osmančeviću napraviti polugu, tako da je ovaj bio primoran predati borbu.

{youtube}b8DWlXDovFQ{/youtube}
Josip Artuković vs. Aldin Osmančević

Vrhunac večeri donosi finalna borba u kojoj je Vitežanin Ivo Skopljak, predstavnik Kluba tajlandskog boksa “Ludvig Pavlović”, pobjedio  Mirzu Vejzagića  po pravilima ultimate fighta. Skopljak je dobio i prijelazni pokal Ludviga Pavlovića kao najbolji borac ovoga turnira.

{youtube}r3aoNY27hAk{/youtube}
Ivo Skopljak vs. Mirza Vejzagić

Valja istaknuti kako su na ovom turniru u otvaranju spomenika u Ljubuškom danas bile boksačke legende Damir Škaro, Željko Mavrović, Tadija Kačar i Miodrag Perunović.

LJ::portal | foto: Zdravko Jakiša