ČESTITAMO: Viteški akordi proslavili 15. rođendan!

Jedan od najpoznatijih i najpopularnijih mješovitih pjevačkih ansambala u srednjoj Bosni pa i na širem području, „Viteški akordi” iz Viteza, u subotu navečer u reprezentativnom salonu tvrtke „Buba commerce” svečano su obilježili i proslavili 15 godina rada i uspješnog djelovanja. Okupilo se i više od 500 poštovatelja pjevačkog repertoara i pjevačkog umijeća ovog ansambla, a večer su posvetili svom proljetos preminulom dugogodišnjem članu Draganu Frljiću.

O umjetničkom putu „Viteških akorda”, o njihovom preminulom članu Draganu Frljiću, prigodno je govorio fra Drago Pranješ Čarli, dugogodišnji viteški župnik, sada gvardijan u franjevačkom samostanu u Gučoj Gori, čiju glazbenu narodnu baštinu, izvornu, a i u različitim aranžmanima, na svom repertoaru ima i ovaj ansambl.

„Viteški akordi” su poznati i rado viđeni gosti diljem BiH, nastupali su u mnogim mjestima, u Sarajevu i petnaestak puta u raznim prigodama i u povodu raznih događanja, a u više navrata nastupali su i u gradovima Hrvatske. Pjevali su i pjesmom pratili i mnoge estradne pjevačke zvijezde, Gertrudu Munitić, Ivicu Šarića, Terezu Kesoviju… i mnoge druge. Dobitnici su mnogih nagrada i priznanja, te Zlatne plakete Viteza za doprinos kulturnom životu ovoga grada i širega područja.

U svom repertoaru imaju više od 170 pjesama raznih žanrova – duhovne, svjetovne, domoljubne, ljubavne, zabavne, narodne…, a od prvoga dana ansambl vodi profesorica glazbe, Olgica Krezić. Već deset godina „Viteške akorde”, kulturni brend Viteza i srednje Bosne, sponzorira poznata tvrtka „Economic”, vlasništvo Mire i Franje Rajković.

Dodatan pečat ovoj prekrasnoj večeri punoj pjesme, ljubavi i emocija, dali su i tamburaško-pjevačka skupina koju vodi poznati glazbenik fra Mirko Majdandžić, ranije gvardijan u franjevačkom samostanu u Fojnici, sada župnik u župi Svetog Mihovića u Varešu, tamburaši HKD Napredak Vitez, te nekolicina solista, članova „Viteških akorda” i Tamburaškog orkestra HKD Napredak.

Članovi ansambla „Viteški akordi” su: soprani – Ivana Mlakić, Jadranka Šarić, Viktorija Ivančić, Ljiljana Marić, Ivanela Brković i Dijana Vuković-Lovrenović; altovi – Olgica Krezić, Vlatka Blaškan Lala, Aleksandra Ivančić; tenori – Marijan Krezić, Dragan Petrović, Ivan Mišković i Stipo Grabovac Braco, basovi – Branislav Kuzmanović i Petar Grebenar.

Zvonimir Čilić / VL