ČESTITAMO: Košarkašice ŠK „Prvi koš“ Vitez drugoplasirane na turniru u Fojnici

Mlade košarkašice Škole košarke „Prvi koš“, djevojčice rođene 2002. i mlađe sudjelovale su na 5. tradicionalnom turniru u organizaciji KK „Star“ Fojnica,povodom dana Općine Fojnica.

U konkurenciji 8 ekipa iz Zenice, Tuzle, Konjica, Fojnice, Viteza i Donjeg Vakufa, mlade košarkašice ŠK „Prvi koš“ osvojile drugo mjesto. Redom su pobjede bilježene protiv KK BH Start Zenica (25-17), KK ABC Basket Tuzla (18-14) te KK Donji Vakuf (29-24).

„U finalu smo odigrali odličnu i napetu utakmicu protiv KK Konjic, te doživjeli jedini poraz, 18:26. Na kraju jednog odličnog košarkaškog dana, stigao nas je i umor, ali su nas medalje i pokal za drugo mjesto itekako učinili ponosnim. Zahvaljujemo trenerima KK „Star“ Fojnica na pozivu na njihov turnir, čestitamo na odličnoj organizaciji i na osvojenom trećem mjestu. Također, čestitke KK „Konjic“ na osvojenom prvom mjestu. Nakon proteklog vikenda još smo sigurniji da smo na pravom putu, te da se upornost i rad uvijek isplate“, poručili su iz Škole košarke „Prvi koš“.

Ovim putem se priključujemo voditeljima ŠK „Prvi koš“, Igoru Bošnjaku i Marku Matijaniću, i čestitamo svim djevojčicama koje su nastupile i predstavile Školu košarke „prvi koš“ i svoj grad u najboljem svjetlu, a to su: Gabrijela Frljić, Lorena Frljić, Monika Lujić, Irena Lujić, Danijela Begić, Ana Žigonjić, Mirna Petrović, Vanja Grebenar, Elena Parađik, Petra Taraba, Sara Valjan i Lea Đotlo.