ČESTITAMO: Košarkaši Viteza slavili u Posušju!

Košarkaši Viteza odigrali su jednu od najboljih utakmica posljednjih godina i uspjeli su prirediti pravo iznenađenje svladavši košarkaše Posušja na njihovom terenu.

Nošeni, prije svega, fantastičnom obranom te racionalnim napadom košarkaši Viteza ostvarili su pobjedu 63:66. U 8. minuti susreta na semaforu je svijetlio rezultat 4:21 u korist Viteza. Petorka Viteza Šero, Dedić, Palavra, Blaškan i Križanović agresivnom je obranom uspjela potpuno slomiti igru Posušaka.

Na kraju prve četvrtine rezultat je glasio 8 – 21. U drugoj se četvrtini domaći košarkaši pokušavaju vratiti zonskom obranom, što im donosi rezultat u obrani, dok u napadu ne nalaze rješenje na čvrstu obranu Vitežana. Na odmor se otišlo rezultatom 20 – 33.

U drugom poluvremenu košarkaši Posušja nošeni glasnom potporom domaćih navijača uspijevaju smanjiti razliku sve do -1, 40 sekundi prije kraja. U narednom napadu Viteza sve nade Posušaka gasi osamnaestogodišnji Frljić koji pogađa za tri poena i donosi veliko slavlje Vitežanima. Konačan rezultat glasio je 63 – 66.

Košarkaši Viteza na kraju utakmice su imali 17 osvojenih lopti, te 16 asistencija što je uveliko pridonijelo pobjedi.

Pojedinačnim učinkom su se istaknuli Križanović (15 poena, 14 skokova, 4 asistencije), Palavra (16 poena, 5 skokova, 5 asistencija) i odlični Blaškan koji je uz 14 poena pridodao i 7 osvojenih lopti, te u potpunosti uspio zaustaviti kapetana i najboljeg igrača Posušja Danijela Rezu.
Kod Posušaka dvocifreni su bili Vlajčić (13), Rezo (13), te Penava sa 11 postignutih poena.

Posušje, GSD. Gledatelja 300

KK POSUŠJE – HOKK VITEZ 63-66
(8-21, 12-12, 23-15, 20-18 )

Suci: Drmić, Lovrić, Čavar

Posušje: Rezo 13, Begić 5, Jukić, Širić 8, Lebo, Soldo, Penava 11, Vlajčić 13, Mustapić 5, Đerek 4, Nenadić, Šakota 4
Trener: R. Jurišić

Vitez: Blaškan 14, Šimić, Rajić, Frljić 7, Mlakić, Križanović 15, Ivanković, Fejzagić 2, Šero 6, Dedić 6, Palavra 16
Trener: J. Pandža

U sljedećem kolu košarkaši Viteza na svom terenu dočekuju KK „Kiseljak“, koji je u prva 2 kola ostvario 2 pobjede, te će i ovo biti novi srednjobosanski, ali i derbi cijelog kola, dok košarkaši Posušja gostuju u Busovači kod istoimenog domaćina.