ČESTITAMO: GKM Vitez bogatije za dvoje profesionalnih glumaca, Sunčicu Strukar i Franka Bralu

Sinoć je u Tuzli prikazan Završni rad studenata četvrte godine I ciklusa studija studijskog programa Gluma, a među studentima koji su došli do konca ovog studija su bili dvoje Vitežana i članova Gradskog kazališta mladih Vitez, Sunčica Strukar i Franko Bralo.

Vitez je tako postao bogatiji za još dvoje diplomiranih glumaca, a Sunčica Strukar je diplomsku predstavu odigrala na svoj rođendan.

“Proces rada na diplomskoj predstavi Zeko Zeko je bilo nezaboravno iskustvo koje je zaokružilo naših 4 godine školovanja. Uz pomoć profesora i kolega Adija Omića i Luke Spasojevića uspjeli smo napraviti jednu vrlo zanimljivu predstavu, koju smo odigrali na sceni Narodnog pozorišta Tuzla. Zahvalni smo osoblju NP Tuzla što su nam omogućili sve neizbježne elemente kojim smo obogatili predstavu. Ono na čemu ću vječno biti zahvalna kroz ove 4 godine je neiscrpna podrška moje obitelji, kao i moje kazališne obitelji iz Gradskog kazališta mladih Vitez”, istaknula je za portal Vitez.info Sunčica Strukar.

Publika je glumački ansambl pozdravila dugotrajnim pljeskom i ovacijama, a mlađe glumce iz Viteza na diplomskoj predstavi su gledali i podržali njihovi najbliži.

“Neizmjerno sam zahvalan i ponosan što sam imao priliku sudjelovati u ispitnoj predstavi “Zeko zeko”. Proces rada na ovoj predstavi bio je izazovan, ali uz mentorstvo naših profesora, uspjeli smo postići izvanredan rezultat. Hvala divnim ljudima u pozorištu i mojoj klasi, jer smo jedni drugima pružali podršku tijekom cijelog procesa. Posebna zahvala ide mojim roditeljima, ali i kazališnoj obitelji iz GKM-a Vitez, koji su i ovoga puta bili uz mene”, kazao je za portal Vitez.info Franko Bralo.

Mentori studentima bili su dr.sci. Jasmina Čelebić Tanović, red. prof. i Irfan Kasumović, MA, docent.

Suradnici su bili Hasan Sušić, stručnjak iz prakse, Ivana Petrović, MA, stručnjak iz prakse i Luka Spasojević, stručnjak iz prakse.

Diplomska predstava “Zeko Zeko”, autorice Kolin Sero, istražuje obiteljske dinamike i društvene norme kroz prizmu humoristične fantastike. Odražava sukob ideologija i generacija unutar jednog prostora. Kroz humor i satiru, “Zeko Zeko” kritizira društvene anomalije, izlažući apsurdnost nekih društvenih normi i očekivanja. Kroz komične situacije i dijaloge, predstava obrađuje teme kao što su klasne razlike, nasilje i izdaja te propituje legitimitet vlasti i autoriteta. Simbolična figura premijera postavlja pitanja o moći, politici, društvenoj nepravdi i ljudskoj nemoći, oslikavajući duboke kontradikcije i kompleksnosti suvremenog društva. Ova predstava je duboko introspektivno djelo koje se bavi složenim društvenim pitanjima kroz prizmu porodičnih odnosa i individualnih borbi. Svaki lik unutar predstave nosi određenu simboliku i reflektuje različite aspekte društvene dinamike, od socijalnih nejednakosti do borbe za opstanak i potrebe za inspiracijom. U konačnici, “Zeko Zeko” nije samo kazališna predstava; to je platforma za dijalog, edukaciju i promišljanje. Njezin utjecaj na publiku proteže se daleko izvan pozorišnih zidova, potičući razgovor, introspekciju i potencijal za društvene promjene. Ovo djelo ostaje relevantno i provokativno, izazivajući nas da razmišljamo o vlastitim životima i svijetu oko nas.

U predstavi igraju: Amar Mujkić, Amer Javoraš, Luka Spasojević, Jelena Krstić, Adi Omić, Franko Bralo, Sunčica Strukar, Hena Trutović, Nikola Ristić, Zerina Mujkić.

Čestitke šaljemo svima, a posebno Sunčici i Franju, sa željom da ih što češće gledamo na daskama koje život znače, kako u Vitezu, tako i na pozornicama profesionalnih kazališta.