ČESTITAMO: GKM Vitez bogatije za dva profesionalna glumca, Slavena Čalića i Marka Mirkovića

Gradsko kazalište mladih Vitez od subote je bogatije za dva profesionalna glumca, Slavena Čalića i Marka Mirkovića. Naime, u subotu navečer Marko i Slaven su zajedno sa svojim kolegama četvrte godine Akademije dramskih umjetnosti, studijskog programa Gluma, u klasi mr. sc. Damira Altumbabića odigrali predstavu „Pijani“, koja je ujedno njihov završni rad. 

- REKLAMA -

GKM Vitez je tako nakon Mirne Mišković, koja je u međuvremenu i magistrirala, dobio još dva profesionalna glumca, čime se naše kazalište dodatno učvrstilo na kazališnoj karti Bosne i Hercegovine, ali i zemalja u okruženju.

“Ponosni smo na naše glumce, Slavena i Marka, kojima želimo puno sreće, u njihovim glumačkim karijerama. Čestitamo im što su prebrodili sve izazove koji su bili pred njima i ostvarili dio svojih životnih ciljeva. Naša sreća i ponos su tim veći, jer se početak njihove ljubavi prema kazalištu veže upravo za GKM Vitez. Nestrpljivo ih očekujemo vidjeti i na kazališnim daskama u Vitezu. Naravno, iskrene čestitke šaljemo i svim ostalim diplomantima”, poručili su iz GKM-a Vitez.

Slavena i Marka je na diplomskoj predstavi gledalo više od 20 Vitežana, članovi njihovih obitelji i prijatelja iz kazališta. Nakon predstave bilo je prilično veselo, bilo je i suza radosnica, a večer je nastavljena proslavom u tuzlanskoj vinoteci.

Tekst „Pijani“, je filozofska komedija koju je napisao Ivan Viripajev 2014. godine. Ono što je karakteristično za cjelokupno djelo je to da su svih 14 likova pijani. Međutim, svaki od likova je iz različitih razloga pijan. Prvi čin je zasnovan na tome da se upoznamo s likovima, sa situacijom i njihovim problemima s kojima se oni suočavaju po prvi put, baš te večeri.

Drugi čin započinje tako što se sudbine ovih 14 likova isprepletu. Kroz ovaj tekst se provlači više tema, ali ono što je najistaknutije jeste pijančenje i preispitivanje identiteta.

Režiju i mentorstvo na predstavi potpisuje mr.sc. Damir Altumbabić, vanr. prof., a komentori su mr.sc. Sanela Babić, vanr. prof., MA Emina Goletić, viši asistent, MA Damir Mahmutović, viši asistent i MA Irfan Kasumović, viši asistent.

Dizajn plakata: dr. sc. Maja Dedić, vanr. prof.

U predstavi igraju: Adna Hasanić, Marko Mirković, Marija Novaković, Emrah Mujkanović, Sadika Kahrimanović, Slaven Čalić, Jasmina Ibrahimović, Mirko Ilibašić, Hasiba H. Mehmedović, Faruk Uščuplić, Husnija Ćoralić, Emir Ibrahimović, Emina Goletić i Damir Altumbabić.

Top akcija 18.-27.1.