Čerkez: Sada živimo s virusom i moramo naučiti štititi sebe i druge

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez izjavio je danas u Sarajevu da situacija s koronavirusom više nije kriza, već da mi sada živimo s tim virusom i da moramo naučiti da štitimo sebe i druge.

Nakon sastanka koji je premijer FBiH Fadil Novalić održao s predstavnicima županija, predsjedavajućim oba doma Parlamenta FBiH, te čelnicima Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite, Čerkez je rekao da trenutno najviše oboljevaju osobe od 22 do 45 godina života.

– Najveća smrtnost je među oboljelim koji su stariji od 55 godina, ali imamo sve više mladih građana koji umiru od te bolesti – naveo je Čerkez.

Pojasnio je da je s predstavnicima županija dogovoreno da prate provođenje mjera koje je uvela Federacija, ali i da uvode dodatne ako to epidemiološka situacija u njihovoj županiji bude zahtijevala.

Također, dodao je da je dogovoreno poboljšanje dostave i ažuriranja podataka o zaraženima, kao i suradnja u proširivanju potrebnih kapaciteta i angažmanu ljudstva potrebnog za borbu protiv COVID-a.

Čerkez je poručio da moramo biti svjesni da se radi o izazovu kojem nisu uspjeli odgovoriti ni najveći europski zdravstveni sustavi.

Prethodni članakViteškom premijerom predstave “Čarobnjak iz Oza” zatvoreni 5. Dani hrvatskog kazališta u BiH
Sljedeći članakPredstava “Nema me” GKM-a Vitez ovoga utorka u amfiteatru Etno sela “Čardaci”