Čerkez: Problem s nastavom u Kiseljaku trebaju riješiti ravnatelji škola

Ministrica obrazovanja Srednjobosanskog kantona (SBK) Katica Čerkez izjavila je da roditelji imaju pravo izražavati nezadovoljstvo postojećim standardima u odgoju i obrazovanju djece, ali da problem s nastavom tjelesnog odgoja prisutan u Osnovna škola Kiseljak 1 nije usamljen slučaj u SBK-u.
Obuhvat djece u područnim školama je oko 4.280 i to su djeca koja, nažalost, nemaju adekvatno zastupljen predmet tjelesnog odgoja koji bi izvodili u dvorani. Istovremeno, rapidno opada broj djece u područnim školama i Vladi SBK-a je teško napraviti procjenu koliko novih dvorana bi trebalo izgraditi, kazala je Čerkez.

Roditelji učenika OŠ Kiseljak 1, u kojoj se nastava izvodi po bosanskom nastavnom planu i programu, najavili su da njihova djeca od ponedjeljak neće dolaziti na nastavu, dok se ne riješi problem s nastavom tjelesnog odgoja.

Oni tvrde da više od 200 učenika nema adekvatnu nastavu tjelesnog odgoja, jer im Osnovna škola Kiseljak, u kojoj se nastava pohađa po hrvatskom nastavnom planu i programu, ne omogućava dovoljno prostora u sportskoj dvorani.

Ministrica Čerkez ističe da rješenje za ovaj problem, kroz dogovor, trebaju pronaći ravnatelji dviju škola.
Trebaju uskladiti rasporede kako bi se dvorana maksimalno iskoristila, jer je ona opće dobro, namijenjeno za sve učenike, kazala je ministrica.

Vijeće roditelja učenika OŠ Kiseljak 1 najavilo je bojkot nastave te da će u ponedjeljak, umjesto djece, u školu doći njihovi roditelji.

 

Fena

Prethodni članakIz školske klupe u pogon i radni odnos
Sljedeći članakLoš odabir može nepovoljno utjecati na leđa djece: Teške školske torbe uzrokuju oštećenja kičme