Čerkez: Od narednog tjedna moguće popuštanje mjera za suzbijanje širenja zaraze

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez izjavio je danas u obraćanju javnosti da je tijeku treći mjesec borbe s koronavirusom i da je FBiH zasad uspjela staviti pod kontrolu epidemiju.

Dodao je da je razmatrano popuštanje mjera koje su uvedene za suzbijanje širenja zaraze, ali da to ne bi podrazumijevalo potpunu normalizaciju života.

– Još dugo ćemo nositi i maske i rukavice, držati fizičku distancu i više voditi računa o ličnoj higijeni, ali će popuštanje dijela uvedenih mjera olakšati život građana – rekao je Čerkez.

Pojasnio je da je razmatrano omogućavanje izlaska osobama treće životne dobi i mlađim od 18 godina iz njihovih domova po nekoliko puta tjedno.

Čerkez je istakao da će svako popuštanje mjera biti uvođeno na period od 15 dana kako bi pratili efekte i bili spremni reagirati na eventualne neželjene situacije.

– Epidemija nije ni blizu kraja i moramo kontinuirano pratiti situaciju da bi mogli adekvatno reagirati – naveo je Čerkez.

Naglasio je da je razmatrano i omogućavanje nastavka rada za male trgovce i obrtnike u određenim djelatnostima.

– Ukidanje određenih restrikcija mogli bismo predložiti već narednog tjedna – poručio je Čerkez.

Prethodni članakVlada ŽSB: Postojeći sustav karantena skup i neodrživ
Sljedeći članakVrijedna donacija i podrška HT ERONET-a Digitalnoj platformi za škole