Čerkez najavio porast broja zaraženih u iduća dva, tri tjedna: Situacija je jako teška

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, rekao je danas za N1 kako je situacija u ovom bh. entitetu jako teška i da se virus korone brzo širi.

”Situacija je jako teška”, rekao je Čerkez. Po njegovom mišljenju, dva su razloga za brzo širenje korone. ”Brzo širenje virusa prouzročeno je vjerojatno novim sojem i nepoštivanjem mjera. Situacija je takva da ćemo se morati dobro pozabavati i strah me da ćemo sada teže iskontrolirati situaciju nego u studenome”, rekao je Čerkez najavivši dodatni rast broja zaraženih u iduća dva ili tri tjedna. 

”Ne smije se ići u popuštanje mjera”, istaknuo je Čerkez. Potom je ispričao kako je boravio u Mostaru te mu je bilo neugodno nositi masku.  ”Ja sam bezbroj puta reagirao, više puta smo reagirali i moram reći da sam nedavno bio u Mostaru na jednodnevnom izletu i vratio sam se istog trenutka, bilo mi je neugodno nositi masku jer je gotovo nitko ne nosi. Nije dobro trenirati strogoću samo na Sarajlijama, ali nije isto imati istu situaciju u Sarajevu sa 400.000 stanovnika.

U županijama gdje imate 150.000 stanovnika, kapaciteti su bili napregnuti, ali smo uspijevali. Ako sa 400.000 ljudi pustimo situaciju, bolnice ćemo morati kompletno pretvarati u covid”, rekao je Čerkez.

Prethodni članakKrizni stožer FMZ: U kratkom periodu pogoršana epidemiološka situacija, produljene mjere za suzbijanje koronavirusa
Sljedeći članakRadnici u BiH se najčešće žale na neisplaćene plaće i neuplaćene doprinose